TEST af babylegetøj fra Scandinavian Baby Products – Testfamilien
TEST af Lego Friends Heartlake City Musiktalentshow (42616)

TEST af babylegetøj fra Scandinavian Baby Products

Flere af vores testere har den seneste måned testet legetøj fra Scandinavian Baby Products. Her kommer deres anmeldelser:


Vores tester Nora har sammen med datteren Enya på 2 måneder, testet legetøj fra Scandinavian Baby Products.

Markedet er fyldt med ALT til de kære små, om det så er tøj, legetøj, vogne, stole – jeg synes indimellem, at jeg bliver så forvirret over alle de valgmuligheder, da jeg simpelthen ikke ved, hvad jeg skal vælge – sådan er det jo gerne, når der er alt for meget. Nu hvor det efterhånden også er noget tid siden, at mine to andre har brugt babylegetøj, har jeg ikke fået undersøgt, hvad der hitter på markedet lige nu, eller hvad man anbefaler til de små. Så da muligheden bød sig for at teste legetøj til Enya, blev jeg nødt til at sige ja til det farverige og indbydende legetøj fra Scandinavian Baby Products.

Produkterne

Heldigvis er vi ikke farve-forskrækket herhjemme og elsker derfor farvet legetøj til vores børn, det kan faktisk ikke blive farverigt nok! 

Faktisk viser forskning at farver påvirker indlæringen. Allerede fra 0-6 år kan farver fungere som visuelle eller følelsesmæssige stimuli eller som signaler. Især primærfarverne (rød, gul og blå) og lyse/mørke kontraster bidrager til den motoriske og mentale udvikling og opmuntrer barnet til at udforske omgivelserne. 

Det er hele den bærende idé bag Scandinavian Baby Products, samt den røde tråd i deres sortiment at støtte børn i deres udvikling gennem lærerigt legetøj af høj kvalitet. Fordi børn lærer gennem leg, opmuntrer deres produkter Enya til at gå på opdagelse i farver, former, sprog, lyde og dyr og til at bevæge sig aktivt – man må sige hun har været glad for at ligge på maven og ivrigt prøvet at gribe ud efter alle de fine ting på gulvet.

Vi har modtaget: 

Mini Car – Ambulance

En sød bil med ansigt, der især fangede opmærksomheden med den blinkende røde knap, man trykker på for at få bilen til at sige lyde eller spille sange. Denne er god til Enyas motorik, når hun med tiden vil kunne bevæge sig lidt efter bilen, når den kører på gulvet. Lige nu har hun ligget på maven og observeret den nøje fra side til side, når de store søskende har skubbet den til hinanden – arme og ben har ivrigt forsøgt at skubbe sig fremad, så hun kan få fat en den spændende sag.

Stabeltårn, Elefant

Flot og farverig Elefant stabeltårn fra Scandinavian Baby Products – mange iøjnefaldende farver, der fanger Enyas opmærksomhed. Denne har vi brugt til allerede nu i en alder på 2 måneder at have ting i hænderne. Hun griber så fint fat om ringene, der passer perfekt i hendes lille hånd og holder fast om det til hun selv giver slip. Med tiden opfanger hun, at hver gang hun placerer en ring, siger produktet en bekræftende lyd. Til sidst placeres elefanten, hvorefter stabeltårnet siger som en glad elefant – god underholdning og bidrager ligeledes til leg med andre eller hendes større søskende.

Aktivitetsbus

Denne sjove bus har mange funktioner: put-i-hul kasse, spiller sjove melodier, man kan spille klaver, hjulene kan skrues af med den tilhørende skruetrækker eller bussen kan trækkes efter sig. Batterier isættes øverst på bussens tag ved at fjerne lågen med en rigtig skruetrækker. Dette skal håndteres af en voksen, og lågen skal lukkes korrekt efter batteriskift.

Denne har udelukkende også været på gulvet, og Enya har observeret den nøje med alle de flotte farver, motiver, lyde og ikke mindst har hun været meget nysgerrig, når vi har puttet klodserne i hullerne – selv Eddie på 3 år og Elina på 5 år er meget glade for denne, netop fordi den har så mange funktioner. Og Enya på 2 måneder har bakset med arme og ben, når de har kørt rundt med bussen – hun vil da med. Men får øvet motorikken så flot ved at ligge på maven og holde balancen, når arme og ben slår derud af.

Kikkert Med Lys Og Lyd

Legekikkerten fra Scandinavian Baby Products er som alt det andet fyldt med sjov og leg. Kikkerten kan lyse børneværelset op om aftenen med sjove illustrationer. Kikkerten kan afspille musik, toner og sjove dyrelyde. Denne har været mest til Eddie på 3 år, som har udforsket dens mange funktioner, Enya har blot kigget på formen og farverne og glæder os til hun virkelig kan få gavn af den.

Der er ingen tvivl om at du får en vare af HØJ kvalitet, når du køber produkter fra Scandinavian Baby Products. De er ligeledes en af de største distributører af babyprodukter og legetøj i Skandinavien, og man fornemmer hurtigt, at der bliver kredset om kvaliteten for de kære små. 

Deres produkter bliver solgt igennem deres forhandlere, og som kan købes i hele Danmark. De har bl.a. deres helt eget mærke FILIBABBA, som lægger vægt på funktionalitet, økologiske materialer og at skabe en rolig, fantasifuld oplevelse for familier, mens Scandinavian Baby Products fokuserer på legetøj, der støtter børns udvikling gennem leg.

Vil du vide mere, kan du læse på deres webshop. 

“Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Den samlede vurdering af legetøj fra SBP:

Nytteværdi: MEGET GOD – kan benyttes af børn i helt op til næsten 6 års alderen, da farver og funktioner fanger selv Elina på næsten 6 år. 

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – legetøj i høj kvalitet, der dagligt bliver tabt ud af de små børnehænder, men intet går i stykker. Hårdt og holdbart plastik. 

Pris: MEGET GOD – hvad er vigtigere for forældre end at fremme børns udvikling ? Det kan en pris altså ikke hamle op imod, men alligevel er det en fair pris og til at betale. 

Produkterne er nemme lige at slå op på nettet, og så findes pris og de forskellige forhandlere, der sælger produkterne.

 


Vores tester, Ann-Charlott, har sammen med sin søn, Charlie, på 2 år testet forskelligt aktivitetslegetøj fra Scandinavian Baby products. 

Ann-Charlott fortæller: 

Vi har været så heldige at teste nedenstående aktivitetslegetøj fra Scandinavian Baby Products. Vi har testet:

  • Aktivitetsbus
  • Kikkert med lys og lyd
  • Elefant stabeltårn
  • Minibil

Aktivitetsbussen er helt vildt smart. Der er meget legetøj og aktivitet i et enkelt stykke legetøj. Hver side af bussen indeholder en aktivitet. På højre side er en form for puttekasse med 4 huller i fire forskellige former. Charlie elsker at putte de forskellige klodser ind gennem de rigtige huller og matche form og hul. Ikke nok med, at det er en aktivitet i sig selv, kan hver klods rasle og kommer i forskellige, fine farver, former/figurer og med tal på. Charlie har nået en alder, hvor han synes, det er rigtig sjovt at tælle, så vi øver både tal, farver og finmotorik. På bagsiden af bussen kan barnet stikke hånden ind og selv tage klodserne ud igen.

På venstre side af bussen er der mange forskellige muligheder for leg, aktivitet og at træne finmotorikken ved at dreje på alle mulige forskellige dimser og dingenoter i forskellige farver, størrelser og udseende. På bussens tag kan der spilles på klaver, øve andre musikinstrumenter, spilles musik, øves tal/farver/dyrelyde osv. 

På fronten af bussen kan barnet viske vinduerne, der igen siger en sjov lyd eller dytte med hornet. Bussen er også nem at tage med rundt. Charlie har trukket den rundt i huset efter sig og haft en fest med det. Hans yndlingsbeskæftigelse er at sætte bussens snor fast på sin lille bil, og så kører han rundt i huset med bussen efter sig. Hvis man måtte komme med et lille ønske til en udvikling på det her ellers meget fine legetøj, så ville jeg have ønsket et lille håndtag eller andet, som barnet kan holde fast i, da snoren for Charlies vedkommende let glider ud af hånden.

Charlie synes, det er rigtig sjovt med alle de forskellige funktioner, som bussen har. Han er særligt vild med at bruge den tilhørende skruetrækker til at skrue bussens hjul af med og forsøger at skrue på alt på både bus, kikkert og ambulance. 

Derudover har Charlie været rigtig glad for at lege med kikkerten, da den kan afspille musik, toner og sjove dyrelyde. Om aftenen eller når det er mørkt, kan kikkerten lyse op på værelset med fine illustrationer. Selve kikkerten er designet med forskellige farver, så der er lidt at kigge på for barnet. Derudover er der diverse knapper og andet i forskellige forme og farver, der giver god underholdning. Charlie bruger ikke kikkerten til at lege decideret kikkert med, hvor han forsøger at kigge igennem hullerne, da han ikke kan lide at tage den op til øjnene. Han har særligt brugt den i leg med andre legesager til stor begejstring. 

Charlie har hygget sig helt vildt med stabeltårnet. Det sjoveste er helt sikkert, at stabeltårnet siger en bekræftende lyd, når ringene sættes på. Til sidst sættes elefanten på, hvorefter tårnet siger som en glad elefant. Charlie griner hver gang, og der går næsten sport i at få ringene sat på hurtigst muligt. Han fanger lynhurtigt, hvis ikke det er den rigtige størrelse. Ringene kommer i forskellige glade farver, der tiltaler børn.

Charlie har desuden testet en Minibil i form af en ambulance. Bilen indeholder som det andet legetøj fra Scandinavian Baby Products sjove lys- og lydeffekter. Charlie er generelt rigtig glad for biler og synes, det har været drønskægt at køre rundt på gulvet, mens han har hvinet ”babu babu babu”.

Generelt set for alt legetøjet, er der tale om rigtig godt og lærerigt aktivitetslegetøj, der stimulerer børns sanser, motorik og udvikling. Der er til mange timers leg og læring. Nu er legetøjet her ikke det første, vi tester for Scandinavian Baby Products, og jeg vil bare sige, at det altså helt generelt set er noget super fint legetøj, hvor der er tænkt over alt; farver, udformning, brugervenlighed, leg og læring, pris, holdbarhed og kvalitet.

Nytteværdi: MEGET GOD – Alle fire forskellige aktivitetslegetøj giver mange muligheder for leg og læring til timevis af sjove aktiviteter. Særligt bussen der indeholder rigtig meget forskelligt, og kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan gå i gang med. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Alt legetøjet er lavet i noget materiale, der kan holde til at blive brugt af små børn. Charlie har trukket rundt, tabt og kastet med legetøjet, og det ser stadig ud som nyt.

Pris: MEGET GOD generelt set – Jeg synes, priserne er meget gode og rimelige taget funktionaliteten i betragtning på både aktivitetsbus, kikkert og stabeltårn. Minibilen får vurderingen GOD, hvilket jeg har uddybet nedenfor.

  • Aktivitetsbus koster 399.95 kr. Hvilket jeg synes er en helt fair og rimelig pris for så godt aktivitetslegetøj. Jeg ville dog også gerne have givet 429 kr., hvis der var tilføjet et håndtag på bussen.
  • Kikkert med lys og lyd koster 129.95 kr., hvilket jeg synes er meget rimeligt.
  • Elefant stabeltårn koster 249.95 kr. Prisen synes jeg er helt rimelig grundet de ekstra features stabeltårnet kommer med. 
  • Minibil koster 89.95 kr. Jeg synes måske, at prisen godt kunne have været 69 kr. Minibilerne er ofte på tilbud til 79 kr., hvilket jeg synes er en mere fair pris. Men 69 kr. ville have været at foretrække, og andre lignende produkter kan købes til den pris. 

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er god, og der er gjort sig nogle gode tanker om valg af farver, former, figurer, funktionalitet osv. Det er tydeligt, at det er tænkt ud for et børneperspektiv. 

 


Vores tester Alberte har sammen med datteren Elisabeth Sofie på 11 mdr. testet 4 stykker legetøj fra Scandinavian Baby Products.

Alberte fortæller:

Hvis du spørger mig, så er aktivitetsbussen et kæmpe must have og uden tvivl en lifesaver!

Elisabeth er blevet SÅ god til at lege med sig selv, eftersom hun har været helt forgabt i bussen fra første øjekast. Den anbefalede alder er +18 mdr., men på trods af det, er det dén som har taget alt hendes opmærksomhed. Hun har udviklet sig helt enormt ved hjælp af bussens mange funktioner, og så er der bare utrolig mange timers leg i den.

De fleste forældre kender til det med, at børn hurtigt kan komme til at kede sig, og dermed ofte søger hen til noget nyt. Her synes jeg faktisk, at SBP virkelig har mestret opgaven til UG, da aktivitetsbussen faktisk er det eneste stykke legetøj, som kan holde Elisabeth beskæftiget længere tid ad gangen og samtidig bliver ved med at synes, at de 4 stykker legetøj er vildt spændende.

Elisabeth har ikke været lige så opslugt af de andre stykker legetøj som med bussen, men det kommer stille og roligt i takt med hendes udvikling og alder. Elefant stabletårnet er hun ved at blive rigtig gode venner med og har nu fundet ud af, at man kan tage ringene af, og at hver gang man tager en ring af eller på, så siger den en lyd, og så kan den rokke fra side til side ved at puffe til den.

Kikkerten og den lille ambulance bruger vi pt. som lifesaver under bleskift, indtil hun får øjnene lidt mere op for, hvad de kan.

Nytteværdi: MEGET GOD: Man har brug for legetøj til de små, både når det kommer til stimuli og udvikling af barnet. Specielt aktivitetsbussen, har en stor nytteværdi, eftersom den rammer så bredt ift. funktioner.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD: Små børn kan godt være hårde ved legetøjet, når det kommer til deres bevægelse. Selvom Elisabeth har trådt, klatret og smidt med legetøjet, er det ikke gået i stykker og kan ej heller ses, at det er blevet brugt pånær, når det kommer til fedtede fingre.

Pris: GOD: Legetøjet ligger i forskellige prisklasser, alt fra 99,95 kr. og op til 399,95 kr., så her kan alle være med. Aktivitetsbussen ligger selvfølgelig i den dyre ende, til 399,95 kr., hvilket jeg egentlig synes er helt fair, når man tænker på, hvor meget den kan, og hvor glad vi er for den. Legetøjet indbyder til mange timers leg med dets mange forskellige og genkendelige lyde, lys, flotte farver og samtidig følger barnets læringskurve.

 


Vores tester Natascha har sammen med datteren Sofia på 2 og sønnen Lucas på 3 måneder testet 4 lækre produkter fra Scandinavian Baby Products den sidste 1,5 måneds tid.

Vi var meget spændte på at modtage legetøjet herhjemme, da alt legetøj med lyd er et hit, både for den store og den lille.

Vi har testet en aktivitetsbus med snor i som kan spille musik, og hvor der er en masse aktivitetsting på og funktioner på. F.eks så er der former, hvor man skal putte små klodser ind i, som passer i formen. Så er der et klaver, som også er blevet brugt flittigt. Den har nogle fine melodier som gør en i godt humør. Så har den også en masse fine farver, som jo er et hit blandt små børn, og som faldt i god jord herhjemme. Og så kan hjulene skrues af, som også var rigtig sjovt.

Vi har testet en lille ambulance, og den var Sofia rigtig begejstret for, og vi fik os nogle gode lege og fik snakket om ambulancer, og hvordan de hjælper folk. 

Vi har teste en kikkert, som kan sige en masse forskellige lyde, og som lyser i forskellige farver. Den har også været et hit, og vi har brugt den om aftenen ved puttetid til at lyse værelset op.

Vi har også testet et stabeltårn i forskellige farver, med lyde som kommer hver gang man sætter en ring på, som også har været sjovt. Der skulle lige bruges et par forsøg til at samle det igen, da ringene var taget af men hun fangede det hurtigt. Til sidst skulle elefanten sættes på og så truttede den.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er lærerigt legetøj, som hjælper børn med at lære, former, farver og melodier.

Holdbarhed: MEGET GOD – jeg vil sig,e at der skal meget til for at legetøjet går i stykker, og man må sige, at det er blevet testet af en 2 årig, hvor det er blevet tabt og kastet med, og det har ikke fået skrammer.

Pris: GOD – synes det er overkommelige priser, som alle kan være med på

Kvalitet: GOD -Lækkert legetøj lavet med bløde kanter, som gør det nemt for børn at få fat i, og som ikke gør ondt, hvis man bliver ramt af det.

 


Rikke fortæller:

Test af Scandinavian Baby Products, Aktivitetsbus, kikkert, ambulance bil og elefant stabeltårn, som er legetøj til de mindste, med mange gode timers leg og udvikling i.

Hvert legetøj styrker barnets udvikling både motorisk og kognitivt på forskellige måder.

Alle fire er testet og leget meget med af min søn, som fyldte 1 år i januar ’24.

I begyndelsen krævede alle fire produkter selvfølgelig, at jeg viste ham, hvordan man gjorde, men efter ganske kort tid lærte han selv de forskellige funktioner.

Kikkerten er endnu ikke blevet brugt til det, som egentlig er dens oprindelige funktion, nemlig at vise flotte mønstre i et mørkt rum. Til gengæld bliver den dagligt brugt som ”radio” i hans legekøkken, hvor han selv kan tænde for musikken ved at trykke på de 4 forskellige knapper, som hver især har en lyd – musik, dyrelyde, lyden af havet og andre sjove lyde.

Kikkerten har skabt stor glæde herhjemme, da Mads elsker at danse til musik.

Elefantstabeltårnet er blevet et kæmpe hit herhjemme, da han først knækkede koden til at sætte ringene på. Det bedste ved stabeltårnet er, at keglen er lige bred hele vejen op, så rækkefølgen for ringene er ligegyldig. Det gør, at selv en 1-årig kan finde glæde i den og blive motiveret til at stable den flere gange dagligt. Den røde lampe og lyden, når keglen vipper, motiverer og opmuntrer til at blive ved legen og stable videre, hvilket er utroligt godt redskab til at øve fordybelse i leg, som aldrig er for tidligt at øve.

Aktivitetsbussen er udstyret med aftagelige hjul, som kan tages af med en skruetrækker til børn. Inde i bussen er der 4 raslefigurer, som kan tages ud og puttes i på siden af bussen, hvor den har huller som en puttekasse.

Det er det eneste produkt, hvor vi har manglet funktioner – mest som forældre.

Den har en snor, så barnet kan trække den efter sig, dog fandt vi hurtig ud af, at der manglede en form for hank, da snoren var svær at holde fast i for min søn. Derudover taler den ikke dansk, og alle sange og lyde er på engelsk.

Ambulancebilen har han ikke fundet den store interesse i, desværre. Den er blevet leget ganske lidt med. Den spiller også musik, og siger som en ambulance, når man trykker på forruden. Jeg tænker, den vil gøre stor glæde senere, når han begynder at forstå meningen med billege. Lige nu er den ikke så interessant som de andre ting.

Til en 1-årig kræver det, at legetøjet er robust og holdbart, da det bliver udsat for lidt af hvert i legen. Dette har vi desværre oplevet, at både kikkerten og stabeltårnet ikke har kunne holde til. Men der har intet problem været i at få det ombyttet.

Så den varmeste anbefaling til SBP og tak for en fantastisk kundeservice.

De mange funktioner, som legetøjet individuelt har, gør, at det er utrolig alsidigt legetøj, som kan bruges af børn i mange aldre og på forskellige udviklingstrin.

Samlet anmeldelse af alle fire produkter:

Nytteværdi: GOD – Super godt alsidigt legetøj

Holdbarhed: GOD

Pris: MEGET GOD – Det er legetøj til overkommelige priser

Kvalitet: GOD/MEGET GOD – Der er lidt fejl og mangler, men ikke af stor betydning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Lego Friends Heartlake City Musiktalentshow (42616)