TEST af Cybex LEMO højstol + læringstårn – Testfamilien
TEST af BIG Breeze farvemix og BIG Bloom farvemix fra Plus-Plus

TEST af Cybex LEMO højstol + læringstårn

Flere af vores testere har den seneste måned testet Cybex LEMO højstol + læringstårn. Her kommer deres anmeldelser:


Vores tester Anne-Louise har sammen med sønnen Bille Anker på 2,5 år, testet højstolen “Cybex LEMO” med tilhørende læringstårn.

Anne-Louise fortæller:

På trods af, at jeg er mor til 5 børn i alderen 2-10 år, så har vi hidtil kun brugt Trip Trap stole. Vi har mange gange overvejet at prøve andre på markedet, fordi Trip Trap stolen ikke er den hurtigste at indstille til barnet, og rengøring af den er også lidt besværlig. Jeg har dog aldrig fundet en stol, hvor jeg både syntes, at design, funktion og pris passede til det jeg søgte – men så kom denne stol. Stolen er meget enkel i dens design og kan købes i flere forskellige farver: Stone blue, Pearl Pink, Suede Grey, Stunning Black, Sand White, All white. Vi valgte stolen i farven: Suede Grey. Jeg blev meget overrasket, da vi modtog stolen, da kvaliteten var endnu bedre end forventet. Stolen, som jeg egentlig forventede var i plast, var i stel af metal og sæde, ryglæn og fodstøtter var i træ – som i min model er malet. Stolen var samlet på ingen tid – da det var lige til at gå til.

Hele indstillingen af LEMO stolen er helt genial. Både sæde og fodstøtter kan justeres op og ned ved hjælp af et lille håndtag på undersiden. NEMT!

Sædet har derudover en dreje-knap på undersiden, så man kan løsne sædet og rykke det frem eller tilbage. Stolen er på denne måde virkelig let at justere fra barn til barn, eller i takt med at barnet vokser, helt uden brug af værktøj.

Stolen er pæn, passer super fint ind i vores stue og så er den så let at rengøre med en klud sammenlignet med Trip Trap stolen, vi ellers havde. Bille kan let kravle op og ned af stolen, og han sidder super godt.

På de bagerste ben har stolen hjul, som mindsker risikoen for at vælte og gør det nemt at flytte stolen rundt i hjemmet. Stolen kan bruges fra ca. 3-99 år, og stolen vejer 7,7 kg.

Der kan købes forskelligt tilbehør, som giver dig mulighed for at tilpasse Lemo højstolen til de behov, man har. Fx babyset og Bouncer nest, som giver mulighed for at bruge stolen fra nyfødt.

Udover den almindelige funktion som højstol, kan man få et læringstårn som let klikkes på lemo stolen. Med et læringstårn kan det nysgerrige barn udforske og deltage i familie aktiviteter, om det handler om madlavning eller andet i køkkenet.

Designet overfører vægten til den nederste del af stolen, hvilket giver stabiliet. Højere oppe er barnet støttet af en beskyttelsesring, så barnet kan stå sikkert. Der er derudover skridsikre silikonemåtter med, som man kan ligge på “trinene” / sædebræt og fodstøtter, som giver barnet ekstra greb, så de ikke glider. Dette læringstårn som blot klikkes på den eksisterende Lemo stol, giver dig både pladsbesparelse og en økonomisk besparelse. De fleste læringstårne koster mellem 1.000 kr. – 1.500 kr., hvor man her kan nøjes med 649 kr.

Vi er virkelig glade for denne stol og kommer ikke til at gå tilbage til Trip Trap stolen igen. Design, funktion og pris går virkelig hånd i hånd her.

 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Stolen er virkelig god og har flere funktioner. Den er virkelig let at betjene og har et flot design.

Kvalitet: MEGET GOD – Stolen er virkelig i flot design og god kvalitet. Den er robust og har rigtig mange fine detaljer.

Pris: MEGET GOD – Stolen står til 1.899 kr. og læringstårnet til 599 kr. Det er en super god pris sammenlignet med andre på markedet – og så er den tilmed virkelig god!

 


Vores tester Sofie har sammen med hendes datter Saga My på 2 år testet Højstolen LEMO samt læringstårn fra Cybex i farven Sand White.

Sofie fortæller:

Jeg har altid sværget til en Trip Trap højstol og havde aldrig tænkt jeg skulle have andet, lige indtil jeg så LEMO højstolen. Den var både super flot og virkede praktisk og god. 

Alle disse tanker blev bekræftet, da den kom ind af døren. Den er virkelig flot og helt simpelt i sit design med aluminium stel og sæde samt fodstøtte i bøgetræ. Den vejer kun 8 kg, hvilket gør det nemt at rykke den rundt i hjemmet. 

Den er virkelig nem at indstille, så den passer til barnet, helt uden værktøj. Ved hjælp af én hånd, kan man nemt justere både fodstøtte og sæde op og ned. Sædet kan ydermere også justeres frem og tilbage, ligeså nemt. På den måde kan du indstille stolen, så den passer lige præcis til dit barn. 

Udover at være nem at håndtere, god for barnet og flot i designet, så er den også super praktisk i forhold til rengøring. Der er ikke en masse huller, hvor der kan sætte sig madrester. Den er nem at tørre af med en klud efter mad. 

Den har hjul på de to bagerste ben og er skridsikker på de to forreste ben. Dette mindsker risikoen for, at stolen vælter, når barnet skubber sig selv ud fra bordet. 

Stolen kan købes enten som 4-i-1, hvor man får skråstol og babysæt med, 3-i-1 hvor der medfølger babysæt eller som højstol med læringstårn. Den kan dermed bruges fra nyfødt og helt op til 99+ år. 

Udover at være en virkelig god højstol, så kan man også super nemt forvandle stolen til et læringstårn, så de små kan være med i køkkenet.

Man klikker nemt sættes fast på stellet, og så medfølger der to skridsikre silikone underlag, man kan ligge på fodstøtte og sæde, så barnet står godt fast, når det er med i køkkenet. 

Saga synes det har været sjovt at være en del af at lave stolen om til et læringstårn og har selv fundet sættet frem, når hun ville være med. 

Alt i alt har både Saga My og jeg været mere end tilfredse med denne stol, og jeg er helt sikker på, at der skal investeres i en mere, når der på et tidspunkt kommer endnu et familiemedlem. 

Den samlede vurdering af LEMO højstol + læringstårn bliver som følge: 

Nytteværdi: MEGET GOD – højstolen er brugbar i mange år og bliver brugt dagligt både ved måltider, men også som læringstårn. 

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Der er ingen tvivl om, at det er en stol af god kvalitet og holdbart materiale. 

Pris: MEGET GOD – Kvalitet, design og pris hænger super fint sammen.  Stolen står til 1.899,- hos Cybex, og læringstårnet står til 649,-. Jeg synes, det er en helt fair pris for både stol o læringstårn, da det er et produkt man kan bruge i virkelig mange år. 

 


Vores tester Nanna har sammen med sønnen, Noah 2 år, testet Cybex’ nye højstol LEMO med tilhøret: learning tower i farven Stunning black.

Nanna fortæller: 

Vi har to piger på hhv. 7 og 9 år, og da de var små fandtes læringstårne, så vidt jeg ved, ikke. Men de har vundet indpas siden, og jeg har længe tænkt, at det kunne være vildt smart til Noah, da han elsker at være med i køkkenet. 

En af grundene til, at jeg ikke havde købt et læringstårn var, at jeg ikke gad at have flere store ting til at stå og fylde i hjemmet, og derfor faldt jeg for denne, som er et ”2-i-1”-møbel. Multifunktionelle og langtidsholdbare ting til børn er min favorit! Cybex skriver, at det er ”The forever Chair”, og det glæder jeg mig til at teste. 😊

Stolen kom usamlet, men var samlet på ingen tid. Virkelig nemt! Selve stolen ramme er af aluminium og plastik, mens sædet og fodstøtten er af bøg, malet så træets årer træder fint igennem. Virkelig en æstetisk lækker stol! 

Stolens sæde og fodstøtte reguleres virkelig nemt på undersiden, og man kan uden værktøj eller brug af kræfter hæve og sænke sæde/fodstøtte, så de passer til alle. Selve sædets dybde justeres ligeledes nemt. 

Både Noah og hans storesøstre sidder godt på stolen. Stolens konstruktion ved benene gør dog, at fodstøtten ikke kan komme så langt ned, hvilket gør, at pigerne, som måler ca. 130 cm., sidder lidt for højt med benene, men de elsker at sidde på den alligevel. Dog kan det tale lidt imod, at stolen er for alle aldre – medmindre man selvfølgelig bare tager fodstøtten af. 😊 

Læringstårnet er i plastik og klikkes uden problemer på, hvilket betyder, at jeg rent faktisk godt gider lave stolen om til læringstårn og tilbage til stol. Hvis det havde været for besværligt, så ved jeg, at jeg ikke havde fået det gjort. Selve tårnet foldet nemt sammen og fylder ingenting, når det ikke er i brug – kæmpe plus hos mig! 

Noah er også kæmpe fan! Han kravler nemt ind i ”tårnet” og kan se og være med ved køkkenbordet. Cybex anbefaler stolen fra 3 til 99 år, og det giver mening. Noah på 2 år og knapt 90 cm er liiige det mindste til at stå i tårnet og kunne nå. Igen gør stolens konstruktion, at selve sædet/ståbrættet ikke kan komme så langt op, som Noah har brug for – men op på tæerne, og så går det. 😊

Til stolen kan man i øvrigt købe både skråstol, bøjle og bord, så stolen kan bruges helt fra nyfødt. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – multifunktionel og pladsoptimerende stol og læringstårn!

Kvalitet: MEGET GOD – Stolen er robust og meget nem at betjene. 

Pris: MEGET GOD – Stolen står til 1899 kr. og læringstårnet til 599 kr. Det er virkelig en god pris! To produkter for ét produkts pris. 

  


Trine fortæller:

Hector har den sidste tid testet den flotte Lemo stol + læringstårn fra Cybex i farven suede grey. En virkelig fin farve, der passer så godt ind i vores hjem. Stolen fåes desuden i andre farver, så hvis man ikke er til denne, så kan man helt sikkert hurtigt blive forelsket i en af de andre smukke farver. Stolen var nem at samle, og det tog nærmest ingen tid. Læringstårnet var klar i kassen. Det skulle blot foldes ud og klikkes på stolen, hvilket var virkelig nemt og gjort på ingen tid. En anden fed detalje er, at når læringstårnet ikke er i brug og er klappet sammen, ja så fylder det faktisk overraskende lidt. Herhjemme har vi det liggende i en af vores køkkenskuffer, og det er vi super begejstrede for.

Stolen passer som sagt godt ind i vores hjem og falder godt ind i de farver og den stil, vi har. Og den står perfekt ind til bordet, når den ikke er i brug. Der er hjul på de bagerste ben og skridsikre dutter på de forreste, så den er nem at skubbe ind, men står fast, når barnet sidder der. Udover det er der skridsikre måtter på både sidde- og foddelen. Måtterne er lige til at tage af og vaske, hvis der skulle blive spildt på dem.

Nu til brugen af læringstårnet.. WOW!! Det har vi godt nok brugt meget, for hold op det er smart og dejlig nemt at bruge. Hector elsker at være med i køkkenet, og det må man sige, at han har fået rig mulighed for her. Han er fuldstændig tosset med det og er 100 % tryg, når han star i tårnet på stolen. Plus det er mega nemt for ham selv at gå op og ned, når han har behov for det. Og behøver jeg så at sige, at vi forældre er mega glade for, at vi kan undgå at have en stor klods (læringstårn i træ) stående permanent i køkkenet? Med denne mulighed for at tage læringsdelen af og på som det passer, så kan hjemmet altid se godt ud. Tak for det.

Alt i alt er vi kæmpe fan af den nye stol + læringstårn. Det er uden tvivl en stol, vi vil beholde i mange år frem, hvilket vi også sagtens kan, da stolen vokser i takt med barnet. Man justere blot højden af de forskellige dele under sidde og fodbræt, samt trækker sædet frem eller tilbage via en skrue knop. Den sidder også under siddepladen. På den måde kan stolen bruges af alle i en alder fra 3 til 99 år. Jeg tænker da helt sikkert at vores skal gå i arv til kommende børnebørn LANGT ude i fremtiden.

Nytteværdi: MEGET GOD Stolen bruges mange gange om dagen og er guld værd i småbørnsfamilie.

Holdbarhed: GOD Den virker robust og til at kunne holde til en del i mange år.

Pris: MEGET GOD Prisen for sådan en stol er helt fair.

Kvalitet: MEGET GOD Kvaliteten er i top.

 


Christine fortæller:

Vega på 5 år har testet den nye LEMO stol og læringstårn. Da Vega er forholdsvis stor, har vi ikke behøvet en babyindsats eller bøjle.

Det smarte ved LEMO stolen er, at det faktisk er en stol som følger barnet helt fra nyfødt til voksen. Én voksen kan nemlig også sagtens sidde på stolen. LEMO stolen fra Cybex er ekstrem robust. Stellet er lavet af aluminium og selve sædet og fodstøtten og ryglæn af bøgetræ. Stolen fås i 5 forskellige farver.

Vega sidder godt på stolen. Den er nem for hende selv at komme op på og ned fra. Jeg synes godt om, at stolen er svær at “rykke”, så hvis barnet læner sig tilbage vælter den ikke. Hjul på de bagerste ben mindsker nemlig risikoen for at vælte og gør det nemt at flytte stolen rundt i dit hjem.

Sædet kan nemt indstilles under stolens sæde med et håndtag. Sædet kan køres op eller ned som man ønsker det, i takt med barnet vokser eller hvis børn skal “dele” stolen. Det er samtidig virkelig smart at man ikke skal bruge værktøj til dette. Der er en god bred solid ryg, så selvom barnet ikke sidder helt symmetrisk på stolen, så er der stadig god støtte.

LEMO stolen er en stol der kan bruges i MANGE år i form af dens robusthed, og fordi den kan vokse med barnet.


Stolen vejl. udsalgspris er 1.599 kr.,  og derefter kan der laves diverse tilkøb. Læringstårnets vejl. udsalgspris er 649 kr.

Jeg har ofte kigget på diverse læringstårne, så Vega lettere kunne være med i køkkenet. Jeg har dog aktivt fravalgt dem, da jeg synes de var store at have stående, når man ikke brugte dem. En børnefamilie har et hav af gadget i forvejen, så nogle gange må man begrænse sig.
Til LEMO stolen kan læringstårnet nemt klikkes af og på, når stolen skal fungere som et læringstårn f.eks. i køkkenet. Det tager et split sekund og her skal der heller ikke bruges værktøj. Læringstårnet er en “bøjle” som nemt klikkes på stolens stel, sædet køres ned i den højde man ønsker, så det kommer til at fungere så stå-plade. Der medfølger to gummi måtter, så barnet står bedre fast på “træ-delen” som sædet er lavet af.

Vega vil gerne være med til ALT, jeg laver i køkkenet. Mange gange er det ikke helt hensigtsmæssigt, at hun sidder på bordet. Det er meget nemmere for hende at være med på den her måde, og samtidig er jeg sikker på, at hun ikke falder ned eller kommer til at træde udover, som hvis hun, f.eks. stod på en skammel. Hun er i samme højde som mig, hvilket er en virkelig rar måde at have hende med i køkkenet på.

Jeg er virkelig fan af læringstårnet! Vega elsker det. Det er nemt, og vi skal ikke have endnu en stor del stående, blot en lille del som kan gemmes væk i et skab, når vi bruger LEMO stolen som almindelig stol.


Jeg ville ønske, at dette var opfundet, da vores to store børn på hhv. 10 år og 13 år var små, så havde livet som mor i køkkenet alene hjemme med børn været MEGET nemmere. Jeg er virkelig positivt overrasket over stolen, dens robusthed og alle de funktioner, man får. Den er nem at betjene, god for Vega at sidde på og ovenikøbet også virkelig pæn og i tidsløst design.

Vores vurdering bliver:
Nytteværdi: MEGET GOD – Det er nærmest et must med en højstol, når der er børn i hjemmet.

Holdbarhed: MEGET GOD – Jeg er positivt overrasket over, hvor robust stolen er. Gode materialer og gennemtænkt med et let stel og med træ sæde, ryglæn og godstøtte.

Pris: MEGET GOD – På niveau med andre højstole på markedet. 1.599,- for stolen. 649,- for læringstårnet.

Kvalitet: MEGET GOD – Tip-Top!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af BIG Breeze farvemix og BIG Bloom farvemix fra Plus-Plus